Viden er vejen til succes

Hvordan får man mest muligt ud af investeringen?

En virksomhed har krav om rentabilitet, og ofte en bestyrelse der ønsker klarhed over konsekvenser af beslutninger Derfor er det vigtigt med erhvervsrådgivning.

For en virksomhed er der normalt 3 betragtninger for et solcelleanlæg, hvor en Klar Energi Rapport kan bidrage med det konkret økonomiske. De andre betragtninger, påvirkning af virksomhedens klimaprofil og branding samt værdien af aktivet for virksomheden, kan vi ikke svare konkret på.

Det vi kan se for erhvervsmarkedet, er at jo mere strøm der forbruges i dagtimerne, des hurtigere kan anlægget tjenes hjem. En produktions- eller kølevirksomhed med kontinuerligt forbrug, kan tjene et anlæg hjem på under 5 år. En servicevirksomhed med almindelig 5 dages driftsuge, kan grundet højere energiafgifter også nærme sig 3 år. Det er dog mere normalt med 4 – 6 år. Da et anlæg har ca. 35 års levetid, er det stadig en forrentning, der er attraktiv for de fleste, selv uden at indregne effekten af en grønnere profil. 

Hvis anlægget skal monteres på taget, er det ofte her, der kan opstå begrænsninger. Taget på et enfamiliehus er normalt mere overdimensioneret for tryklast, end en produktionshal. Vi udarbejder derfor ofte en trykpunktsdokumentation tidligt i forløbet, så en byggesagkyndig kan vurdere om projektet har fysiske begrænsninger eller ej.

Med rapporten og erhvervsrådgivning får virksomheden et grundlag at træffe beslutninger ud fra, eller klarhed over hvilke andre elementer der skal undersøges yderligere, før grundlaget er tilstrækkeligt.

Hvorfor er kvalitet i beslutningsgrundlaget vigtigt?

  • Kend tilbagebetalingstid (ROI)
  • Kend optimal pejlig i forhold til forbrug over dagen
  • Køb ikke for stort, køb ikke for småt